Annoncer
Jordbær -og honningdag

Honning og jordbær – to sider af samme sag

 

Bierne er vigtige for bestøvningen af blandt andet jordbær. Har betingelserne for bestøvning været gode, så kan du nyde frugterne af biernes anstrengelser, nemlig jordbær og honning.

Lørdag den 22. juni er det Honning&Jordbærdag. På denne dag fejres årets første høst af honning sammen med lækre danske jordbær. Der er smagsprøver og der opsættes et observationsbistade. Samtidig holder Fjellerup Borgerforening bagagerumsmarked, med masser af gode tilbud.

 

Bierne har i foråret haft travlt med at bestøve din haves frugttræer og –buske, markernes afgrøder og de vilde planter i naturen. Når bierne bestøver blomsterne, belønnes de med nektar. Bierne forarbejder nektaren så det bliver til den skønneste honning.

 

En af de planter, der har gavn af biernes arbejde, er jordbær. Når bierne har bestøvet jordbærplantens blomster, vil der blive dannet flere og flottere jordbær. Forsøg har vist, at udbyttet stiger med op til 70 %, når jordbærrene er optimalt bestøvet. En optimal bestøvning give større og mere velformede frugter, men nyere forsøg har vist, at den også kan forbedre andre kvalitetsparametre, f.eks. modner jordbær hurtigere og mere ensartet, ligesom de bliver rødere, fastere og i nogle tilfælde sødere. Desuden holder jordbærrene længere i butikkerne og hos forbrugerne.

 

Men jordbær og bier hænger sammen på flere måder. Den nyslyngede forårshonning har netop den fine og harmoniske smag, der indgår i en fuldendt symfoni sammen med de røde jordbær. Det kan alle få lov at smage, når Danmarks Biavlerforening fejrer den årlige Honning & Jordbærdag ved mere end 100 arrangementer landet over.

 Også biavlerne i _Fjellerup har haft travlt med at slynge forårshonning, så du kan få smagt den smagfulde symfoni ved Honning & Jordbær-arrangementet, der finder sted lørdag den 22. juni kl. _0900 til 1400ved Fjellerup Østergaard, Bygaden Fjellerup

 »Vi håber at rigtig mange vil slå vejen forbi i løbet af dagen, og smage symfonien af jordbær med nyslynget honning, og samtidig høre lidt om biernes vigtige opgave, når både afgrøder og vilde planter skal bestøves,« siger Inge Freddy og Thorbjørn.

 Og biernes bestøvning er uhyre vigtig. FN´s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, anslår, at 100 afgrødetyper udgør 90 procent af verdens fødevarer – af disse er 71 bi-bestøvede.

På Honning&Jordbærdagen kan du få mere at vide om biernes vigtige bestøvning af planter.

Yderligere oplysninger:

Navn: Thorbjørn

Tlf. nr.: 3054 6617