Fjellerup Østergård

FJELLERUP ØSTERGÅRD – EN PARK MED SHELTERS.

I løbet af de sidste 3 år er det lykkedes en arbejdsgruppe at skabe Fjellerup Østergård om til en handicapvenlig park med aktiviteter for næsten alle aldersgrupper. Arbejdsgruppen har fået økonomisk støtte fra LAG-Djursland, Norddjurs Kommune samt flere lokale foreninger. Desuden har mange borgere tilsammen udført mere end 2000 timers frivilligt arbejde. Resultatet kan besigtiges, hvis man aflægger parken et besøg.

I dag kan personer med interesse for lokalhistorie se Fjellerup Østergårds historie i udstillingshuset samt stå ved fundamenter fra tidligere herregårde bygget i 1400-tallet og 1500-tallet. Historien er blevet til ved hjælp af Museum Østjylland.

På området er der 4 petangue baner. De bliver flittigt brugt såvel af Fjellerups borgere som af turister. Det er dejligt at se den store aktivitet omkring banerne. Men området er også indbydende at opholde sig på med 3 bord/bænk sæt og affaldsstativer tæt ved. Nogle vil finde det charmerende bare at sidde og drikke en kop kaffe, mens de nyder de duftende historiske roser eller det smukke staudebed.

Andre vil finde det mere spændende at spadsere en tur mellem de store smukke træer og holde en lille pause på en af de opstillede bænke. For børn og barnlige sjæle er der anlagt en aktivitetsbane, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvordan redskaberne kan bruges. Fantasien kan også få frit løb, når man møder den store drage mellem træerne.

De særligt musikalske kan udfordre deres talent på de opstillede musikinstrumenter, men alle bliver vist fristet til at spille lidt, inden de går videre.

I nærheden af petanquebanerne findes en stor nøddebusk, som lokale forældre har indrettet som “suttetræ”, en sjov og god skik, som meget gerne må fortsættes.

I nord enden af pladsen er der 2 shelters og 2 bålpladser.

I sommertiden er der mange, der overnatter i de 2 shelters. Ja, flere gange har der været rift om pladserne, men det kan ikke lade sig gøre at bestille plads. Princippet “først til mølle” gælder. Det er desuden tilladt at slå telt op på denne del af pladsen. Bag shelters er der et muldtoilet.  I perioden fra 1. april til 1. oktober kan man benytte toiletterne i udstillingshuset (det ene er handicaptoilet med pusleplads). På bagsiden af huset kan man tillige hente vand. Vi beder brugerne om, at de, såfremt de ønsker at tænde bål på bålpladserne, gør brug af det udgåede træ (grene), der ligger bag shelters og følger de opstillede sikkerhedsregler. Ligeledes beder vi om, at pladsen aldrig forlades, før bålet er helt slukket.

Skulle det blive regnvejr mens man er på pladsen, er der bord/bænke på den overdækkede terrasse.

I en kasse på terrassen findes der flere spil, som er til fri afbenyttelse.

Ved siden af parken er der en hundelegeplads, Vi opfordrer hundeejere til at bruge legepladsen til hundeluftning.

Græsset klippes af Norddjurs Kommune, men selve pladsen vedligeholdes af “Østergårds venner”.

Man kan blive medlem af “Østergårds Venner” ved henvendelse til Borgerforeningens formand Thorbjørn Knudsen tlf.  8631 7130  eller Bent Sølyst tlf.  8631 7794.

Se vores indslag fra TV2 Østjylland her