David Jensens Plads

David Jensen levede fra 19. november 1880 til 25. september 1969 – altså i knap 90 år. Han fik et langt og stræbsomt liv, hvor han ikke rustede op – men sled sig op. Han deltog ikke i det offentlige liv på nogen måde, men var utrolig afholdt og vellidt hos alle.

David Jensen og hans familie flyttede fra Bønnerup Strand til Fjellerup i 1918. Her byggede de en ejendom, Bygaden 2, der senere fik navnet “Spar 2”. Ejendommen, der er revet ned, giver nu plads til det lille, smukke anlæg, “David Jensens Plads”.

David Jensen arbejdede som karetmager og bådebygger – nok mest som bådebygger. Han byggede den første motorbåd eller fiskekutter til fisker Jensinius Aabenhus i 1919-20. Båden blev bygget nede på stranden, hvor endnu en båd blev bygget. Det blev dengang sagt, at bådene, han byggede, blev kørt til stranden på hans gamle cykel. Hver dag, han tog den 3 km lange tur til stranden, havde han én eller flere planker bundet på siden af cyklen. Det blev af og til mere end én gang dagligt.

I årene omkring 1930 kom han til at arbejde hos sin bror, der var karetmager i Fåborg på Fyn og fremstillede trillebører. David rejste ikke dertil med tog eller bus. Han kørte på sin cykel – frem og tilbage. Det var naturligvis ikke hver uge, han kom hjem – måske var der en måned eller mere imellem han så sin familie – arbejdet skulle jo passes!

Det skete af og til, at cyklen punkterede, men det var der råd for. Lappesager havde David ikke altid med sig, men han havde altid noget snor med i lommen. Den bandt han om hullet på slangen og kunne køre videre. Engang havde han dog lappesager med på turen til Fåborg. Han gik så i gang med at lappe dækket i vejkanten. Der standsede en vogn og tilbød David at køre med. Det ville han gerne, men han ville stå på ladet, så han kunne stå og lappe cyklen imens de kørte. Så kørte de af sted med David og hans cykel på ladet. Efter et stykke tid bankede det på ruden til førerhuset. David var nu færdig med at lappe cyklen og ville ikke køre med længere, for nu kunne han køre videre selv.

David gik aldrig i gang med at bygge kuttere igen. Han byggede mindre både og pramme og beskæftigede sig med reparation af både ved Fjellerup og Bønnerup Strand.

David var en solid og samvittighedsfuld håndværker. Hans både var ikke altid lige pæne, men arbejdet var godt. Han fik nok aldrig den belønning for sit arbejde, som han kunne tilkomme. Han ville hellere gøre en tjeneste for andre end selv høste frugterne.

Johannes Aabenhus