Kunststien ved Kattegat

Kunststien ved Kattegat – langs havet mellem Fjellerup og Bønnerup

I efteråret 2015 blev vi en del af projektet ”Gentænk Landsbyen”, som er et af de mange projekter knyttet til Århus europæisk kulturhovedstad 2017. Af ”Gentænk Landsbyen” har vi fået bevilget 35.000 kr.

Bønnerup og Fjellerup er nært forbundne med den kystnære natursti langs Norddjurslands Kattegatkyst. De 2 byer har ikke haft et synligt samarbejde i nyere tid. Dette ønsker vi at skabe fremadrettet ved at gentænke landsbyernes sociale & kulturelle liv.

Vi tænker at vi derigennem skaber grobund for nye lokale fællesskaber, styrker turistaktiviteter og positivt synliggør Norddjurs Kommune og vores 2 byer overfor omverdenen.

Vi er en gruppe frivillige borgere fra begge byer, som gennem et frugtbart samarbejde har søsat et kunstprojekt, som vi i dag kalder Kunststien ved Kattegat, herunder en kort beskrivelse:

Der opstilles en flot bro ”Broen over Sortå”, der sammen med en ”rød tråd” i strik, vil forbinde de 2 byer. Samtidig vil over 20 kunstværker berige oplevelsen for de mange bruger af den 5 km lang sti.

Deltagerne er både kunstnere og kunsthåndværkere, børn og voksne mænd og kvinder, professionelle og glade amatører. Fælles for alle er at vi er drevet af virkelyst, skabertrang, ildhu, nysgerrighed, fantasi…   og sikker mange flere smukke ord kan tillægges aktørerne i projektet, som måske er lille i den store sammenhæng, men meget stort i vores lokal område med mangfoldighed og folkelighed som fælles nævne og vores storslået natur som inspiration og ramme.

De kunstnere vi har aftaler med vil, uden beregning udstille deres værker. Desuden arbejder flere kunsthåndværkere på værker lavet specielt til udstillingen.

Vi har en forventning om at stien vil blive et tilløbsstykke med ekstra besøg på såvel cykel som gåben fra lokalbefolkning samt de mange turister, der i perioden holder deres ferie i Bønnerup og Fjellerup.

Kunststien ved Kattegat åbnes af borgmester Jan Pedersen den 30. juni kl. 15. Åbningen finder sted ved Sortå og kan besøges i juli-august 2017. Dog tilbyder vi en forsmag for projektet fredag den 26. maj i Fjellerup, hvor Teaterskolen Kastali’a fra Randers mellem kl. 14 og 15 viser 7 forestillinger om De Syv Dødssynder forskellige steder i Fjellerup.

Derudover vil der være events i begge byen såsom Milebrænding i Fjellerup v. Asger Neimann, og i Bønnerup malede fisk på kampesten af Mette G. Pej, stort dyr lavet af ”bifangst” fra havet, indendørs udstillinger på havnen Bl.a. i detgamle vodbinderi og i Bønnerup Bådlaug. Mon der er plads til mere? J

På arbejdsgruppens vegne, Bent Sølyst og Carmen Rios