Nissebanden i Grønland

Anden julekalender i serien om Nissebanden.

Handling

Oppe i Grønland ser julemanden to stjerneskud støde sammen på nattehimlen. En gammel grønlandsk legende fortæller, at to ønskesten ved denne hændelse vil falde ned fra himlen og lande i ødemarken.

Hvis man finder de to ønskesten, og slår dem mod hinanden, kan man ønske sig alt hvad man vil i hele verden. Legenden advarer dog samtidig, at det let kan gå galt.

Julemanden må drage af sted for at finde de to ønskesten, inden de lander i de forkerte hænder. Han beder derfor Nissebanden om hjælp til at passe hans værksted og tage sig af produktionen af julegaver, mens han er væk.

I den lille sydsjællandske by Holme-Olstrup har sognerådsmedlemmet Fiffig-Jørgensen fået en ide. Indbyggertallet i byen er faldet kraftigt, og for at vende udviklingen, vil han forsøge at få selveste julemanden til at flytte til byen.

Efter at julemanden i lang tid har ignoreret Fiffig-Jørgensens henvendelser, får han nys om de magiske ønskesten i Grønland. Han rejser nordpå for at finde stenene, så han kan ønske sig selv at blive julemand. Men som legenden advarer, går det helt galt for Fiffig-Jørgensen, da han bruger stenene.