Nissernes Ø og Jesus og Josefine.

Nissernes Ø’ er den tredje julekalender i serien om Nissebanen. Den er optaget i hele tre forskellige lande – Danmark, Grønland og St. Croix. Den blev senest vist på tv i 2008.

Falsk julemand vil sælge julen

Lunte er det eneste tilbageværende medlem af den oprindelige Nissebande. Hr. Mortensen er gået på pension, og parret Skipper og Gemyse er taget på jordomsejling. Lunte får dog ofte besøg af deres datter Pyt, som hjælper ham med at holde den gamle vandmølle i orden.

Pludselig en dag får Lunte og Pyt besøg af nissen Jo Jo, der kommer fra St. Croix. Her har de hårdt brug for Nissebandens hjælp. Men da Nissebanden kun består af Lunte, drager han og Pyt alene afsted til de dansk vestindiske øer, hvor der til gengæld opstår en ny Nissebande med nisserne Sugar og Figur Figursson som supplement.

På St. Croix har nisserne brug for hjælp til at afsløre Santa som falsk julemand. Santa er ved at sælge julen til den driftige forretningsmand Fornøje Frederik, der har store planer med blandt andet at lave St. Croix om til et ‘Santaland’.

Men den julemand han har kontakt til, er ikke den rigtige julemand, og hans magi kommer fra krystallen ‘Hjertets Renhed’, der oprindeligt hører til i Grønland. Uden krystallens tilstedeværelse i Grønland, kan befolkningen ikke fange fisk, og den sulter.

Juletime med Ramajetterne, Nissebanden og Klassen

Årets hovedjulekalender på DR Ramasjang bliver ‘Ramajetternes Jul’, der er en fortsættelse af serien om Ramajet-dukkerne. Julemandens computer, der indeholder alle børnenes ønsker og adresser, er forsvundet fra Ramasjang Lufthavn, og Ramajetterne må i gang med at lede efter den.

‘Ramajetternes Jul’ bliver vist hver dag klokken 17.00. Herefter kommer ‘Nissernes Ø’ på skærmen klokken 17.15, og klokken 17.40 er der julekalender på DR Ultra.

Handling

12-årige Josefine hader julen. Hun har fødselsdag juleaften, men det er der ifølge hende ingen, der bekymrer sig om, for Jesus og julen løber med al opmærksomheden. Derfor vil hun gerne have det hele afskaffet.

En dag møder Josefine en mærkelig mand ved navn Thorsen, hvis lille kælderbutik sælger mange sære ting. Inde i baglokalet af butikken står der et magisk krybbespil, som Josefine opdager, i virkeligheden er en tidsmaskine.

Josefine rejser tilbage til Romerrigets Nazarath. Her møder hun den 12-årige Jesus, som hun bliver gode venner med, og efter et stykke tid finder også vennen Oskar ud af hemmeligheden.

Men desværre går det helt galt. Josefines betydning for Jesus ungdomsår, ændrer historiens gang, og Josefine bemærker, at hun flere gange i Bibelen omtales som ‘Pigen fra Nord’. Da hun kommer til at røbe overfor Jesus, at han i sin egenskab af Guds søn skal ende sine dage på korset, nægter Jesus at forblive Guds søn. Han flygter, og det kristne budskab forsvinder fra historien.

Thorsen overtager magten i nutidens verden, og han får alle mennesker til at arbejde for sig i et mørkt fyrrum. Nu går jagten for Josefine og Oskar ind på at komme tilbage til Jesus i Nazareth, og igen få ham til at indtage pladsen som Guds søn, så hans budskab kan leve videre i nutiden som før.