Nytårstorsk

Sportsfiskeri er en helårsforteelse. Der er altid fisk i vandet, det er bare forskelligt alt efter årstiden, hvad du kan være heldig at få op. Og alt efter hvor du fisker.

Besøger du de danske søer, er det lige nu muligt at fange både laks, aborrer og gedder. Størst chance har du på søernes dybeste steder. Her, langt væk fra kysten, er der nemlig varmest, typisk fire grader, uanset om der er is på toppen af vandet eller ej. Det betyder, at fiskene stadig aktivt søger føde. Specielt pirkefiskeri – gerne med en ophænger eller to på linen – giver ofte et måltid lækre aborrer med hjem fra fisketuren.

Er du mere til lidt varmegivende roning, er langsom trolling med store vægtbelastede woblere en god måde at komme i kontakt med søens vægtige vintergedder på.

Læs også: DMI: Nytårsvejret bliver godt raketvejr

Hvis ål er din yndlingsspise, er du til gengæld ilde stedt. Ål afskyr koldt vand og graver sig ned i mudderbunden af søen, hvor de overvintrer. Og de er helt umulige at få i tale, da de slet ikke tager føde til sig.

Måske vigtigst af alt er det nu, nytårstorsken skal hales i land. Og skal det være helt rigtigt, skal den selvfølgelig være selvfanget. Også torskene er på denne årstid trukket væk fra kysterne og ud på dybere vand, hvor der er mere varme. Herude er de ikke svære at lokke til hug – når først du har fundet frem til dem.